Efter 17 år på Hydria Water ser Andreas Riedel fortfarande möjligheter

Det skulle bara bli ett kort inhopp för Andreas Riedel när Hydria Water behövde hjälp av en svetsare till ett stort projekt med spridare till Managua i Nicaragua. 17 år senare är han CTO, det vill säga teknisk chef, och andra generationen i sin familj att jobba på företaget. 

– Jag kom snabbt in i bolaget och gick vidare till konstruktion. Efter några år fick jag förmånen att bygga upp avdelningen från grunden när man gjorde en omorganisation. Jag var med och höll i rekryteringen och la fokus på att vi skulle bli en effektiv avdelning med snabbhet och teknisk höjd, berättar Andreas. 

 Även Andreas pappa arbetade inom konstruktion och som teknisk chef under sina många år på Hydria Water. De båda delar intresset för teknik, matematik och innovation.  

– Det känns bra i hjärtat att arbeta med samhällsnyttig utveckling. På Hydria Water är vi inte rädda för att tänka annorlunda och hitta nya lösningar som skiljer sig från våra konkurrenter.  

 För Andreas personligen är det kombinationen av miljöfrågan och den tekniska utmaningen som driver honom i det vardagliga arbetet, och möjligheten att driva sina egna projekt och hjärtefrågor. 

– Just nu ligger vi i startgroparna för ett AI-projekt som kan generera stor kundnytta genom att maskinen i framtiden kan uppdatera sig själv. Jag hoppas och tror att vi ska kunna ha en färdig betaversion inom ungefär ett år.  

 Hydria Water ägs av den svenska familjekoncernen Hydria Group, en stor fördel enligt Andreas.  

– Att vara en del av Hydria Group är en fördel som gör det lättare att arbeta långsiktigt utan att hela tiden snegla på kvartalsrapporten. 

I sommar kommer Andreas döttrar arbeta på Hydria Water med ett digitaliseringsprojekt. De blir då den tredje generationen ur samma familj på företaget.